Não entendi nada, mas é o que está escrito:

Fyysistä runoutta

Brasilialainen runoilija, kustantaja ja multimediataiteilija Márcio-André yhdistää runon musiikkiin ja muihin taiteisiin. Coimbrassa hän soitti viulua runoesityksensä lopuksi.

Márcio-André alkoi kirjoittaa vakavammin 20-vuotiaana. Hän ei ollut tyytyväinen siihen, että runous ja musiikki olivat perinteisesti olleet erillään, vaan halusi yhdistää ne. Hän halusi runouteen mukaan fyysisyyden, joka ilmenee esiintymisen lisäksi Márcio-Andren runoissa, joissa sana etsii ruumiin rajoja kielessä ja kaupungissa.
-Jo Niebelungin saagoja laulettiin, samoin antiikin Kreikassa musiikki oli runouden tukena.
Marcio-Andre imee vaikutteita omaan runouteensa niin muilta kirjailijoilta (Haroldo de Campos, Ezra Pound, T. S. Eliot, James Joyce,Sousandradelta), musiikista (Philip Glass, John Cage, La Mont Young) kuin runoudesta (Mallarmé, Serge Pey, Bernard Heidsieck, Marinetti, Gennadi Aigui ja Manoel de Barros). Myös filosofia, tanssi ja kuvataiteet innoittavat nuorta runoilijaa.
Márcio-André on toimittanut kahden vuoden ajan Internetissä ja myös painettuna ilmestyvää Confraria-lehteä ja hän on Confraria do Vento –kustantamon vetäjä.
-Lehdessä julkaistaan runouden lisäksi myös esseitä ja kuvataidetta. Olemme julkaisseet muun muassa Baudrillardia.
Márcio-Andrén uusimpia projekteja on vuonna 2002 käynnistynyt Movimento Perpétuo, jossa hän yrittää kritisoida modernia rationalismia. Häneltä on ilmestynyt myös 14-sivuinen Cazas-kirja, jonka esseissä kartoitetaan talojen poetiikkaa. Aiheesta on tulossa laajempi kirja.
-Kaikki arkiset asiat ovat poeettisia. Kapitalistinen projekti perustuu tuotantoon ja kuluttamiseen – talo on hyvä kuva siitä. Tavallisesti taloa ei pidetä kauniina. Minä yritän löytää runollista sellaisesta, jota ei perinteisesti pidetä runollisena ja joka ohitetaan liian nopeasti.
Márcio-André sanoo tyytyvänsä vähään, ja siksi elää vapaana taiteilijana.
-Ruumis on pyhä paikka, perusta. Kuva ja sana palaavat ruumiiseen, joka on runoa.

veja no blog original: http://arjentola.blogspot.com/2007/06/fyysist-runoutta.html

0 comentários:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails